Selectie van illustraties voor het het Filosofisch Elftal (Dagblad Trouw) 

Mantelzorg

Illustratie voor Het filosofisch Elftal, een rubriek in Dagblad Trouw, geschreven door Maurice van Turnhout. De overheid rekent op de liefde van de mantelzorger- maar zitten daar ook grenzen aan? Lees hier.

Kunstmatige intelligentie

Illustratie voor Het filosofisch Elftal, een rubriek in Dagblad Trouw, geschreven door Maurice van Turnhout. Moeten programmeurs en webdesigners voor hun baan vrezen? Lees hier.

Prestatiemaatschappij

Illustratie voor Het filosofisch Elftal, een rubriek in Dagblad Trouw, geschreven door Maurice van Turnhout. In de prestatiemaatschappij waarin we leven is falen nodig voor succes, maar mogen we nog echt falen? 

Artificiële intelligentie

Illustratie voor Het filosofisch Elftal, een rubriek in Dagblad Trouw, geschreven door Maurice van Turnhout. Zet artificiële intelligentie het Verlichtingsideaal van een kenbare wereld op losse schroeven? Lees hier.

Bio-industrie

Illustratie voor Het filosofisch Elftal, een rubriek in Dagblad Trouw, geschreven door Maurice van Turnhout. Wie is precies de beul in de bio-industrie? Lees hier.

Grenshekken Europa

Illustratie voor Het filosofisch Elftal, een rubriek in Dagblad Trouw, geschreven door Maurice van Turnhout. In haar streven migratie in te dammen, gaat de Europese Unie landen aan de buitenkant van Europa helpen bij het bewaken van hun grenzen. Meer grenshekken aan de Europese buitengrenzen, wat betekent dat? Lees hier.

Groningen

Illustratie voor Het filosofisch Elftal, een rubriek in Dagblad Trouw, geschreven door Maurice van Turnhout. Waren overheid en bedrijfsleven te innig in Groningen? Lees hier.

De kiesdrempel omhoog

Illustratie voor Het filosofisch Elftal, een rubriek in Dagblad Trouw, geschreven door Maurice van Turnhout. De kiesdrempel omhoog: een vloek of een zegen? Lees hier.

De wolf

Illustratie voor het Eindhovens Dagblad. Overlastgevers in de buurt moeten sneller kunnen worden aangepakt om omwonenden te beschermen, vindt de burgemeester van Gemert-Bakel. Hij krijgt bijval van ambtgenoten in de regio. (Tekst: Vanda van der Kooi) Lees hier.

Illustratie voor Het filosofisch Elftal, een rubriek in Dagblad Trouw, geschreven door Maurice van Turnhout. Wat doen we met wolven die onze schapen aanvallen?