Selectie van illustraties voor Dagblad Trouw (2023)

Alcoholtafel

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Overleg met gezondheidspartijen en de alcoholindustrie om problematisch drinken aan te pakken liep uit op een deceptie. Een reconstructie van vier jaar praten, wantrouwen en lobby. (Tekst: Stefan Keukenkamp) Lees hier.

Pim Lammers

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping. De extreme reacties op een kort verhaal van kinderboekenauteur Pim Lammers laten zien hoe de agenda van extreme conservatieven, christelijke en rechtse groeperingen in elkaar grijpt. En hoe obscure denkbeelden via sociale media vat krijgen op BN’ers en het publieke debat. (Tekst: Marco Visser en Robin Goudsmit) Lees hier.

De Verdieping: cover

Cover voor De Verdieping bij bovenstaand verhaal. 

Strijd tegen het UWV

Illustraties voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Meneer Den Theun kreeg 40 jaar lang een te lage uitkering van het UWV. Is zijn strijd nu ten einde (Tekst: Daan Marselis) Lees hier.

Strijd tegen verkrachting

Illustraties voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Wetenschappers helpen politie in strijd tegen verkrachting. De uitkomsten van Operation Soteria Bluestone waren niet mals. Dossiers bleken vermist of lagen in een verkeerd laatje te verstoffen en de politie legde onvoldoende kennis, vaardigheid, motivatie en capaciteit aan de dag. Met als gevolg dat van de daders, die bekend waren bij de politie, maar liefst de helft een strafblad in zeden bleek te hebben. Desondanks bleven deze daders volledig ongemoeid door justitie. (Tekst: Monique Siemsen) Lees hier.

Diversiteit op de werkvloer

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping. 

LHBTI+ en sport

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping. 

Valentijnsdag

Illustratie voor Dagblad Trouw. Lees hier.

Postnatale depressie

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Zwanger, maar allesbehalve op een roze wolk: een op de tien Nederlandse vrouwen kampt met postnatale depressie.  (Tekst: Tobiah Palm) Lees hier.

Inflatie

Illustratie voor Dagblad Trouw. De inflatie sijpelt waarschijnlijk maar langzaam weg uit de Nederlandse winkelschappen. Lees hier. 

Covid

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Kwart meer mensen naar de huisarts met concentratieproblemen. 

Archief

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Verrader of niet: wie van heulen met de vijand werd verdacht, werd na de oorlog aan de tand gevoeld. Dat het Nationaal Archief deze juridische dossiers nu gaat digitaliseren en toegankelijk maakt voor een groot publiek, roept ethische vragen op. (Tekst: Rianne Oosterom) Lees hier.