Selectie van illustraties voor Dagblad Trouw (2021-2022)

Niet welkom

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Patiënt klaagt ggz-instelling aan voor het weigeren van behandeling door psychotisch verleden: ‘ik ben geen stoorzender’

Ontslagzaken

Illustraties voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Mondkapjes, bajespizza en een naakte kapitein. 

Corona

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Nu nog leren leven met het coronavirus.

Ongehoord Nederland

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Critici: Ongehoord Nederland heeft dringend meer tegengas nodig. Lees hier.

Allerzielen

(Selectie van) illustraties voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Het is Allerzielen, de jaarlijkse – van oorsprong rooms-katholieke – dag waarop de overledenen worden herdacht. In Trouw klinken vandaag de namen en de levensverhalen van een klein aantal van de Nederlandse coronadoden. In hen herdenken we alle slachtoffers.

Illustratie voor dagblad Trouw over de toekomst van de IC

De toekomst van de IC

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Coronapatiënten zijn blijvertjes op de ic, denken ziekenhuizen. De hamvraag: hoe dan, op al die overbelaste afdelingen? Vijf wilde en minder wilde scenario’s.

Doneren

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Het hoge aaibaarheidsgehalte van dieren wordt steeds vaker online ingezet door dierenorganisaties om geld binnen te slepen. Ook minder prettige beelden werken, maar het mag niet té heftig worden.

Wangedrag

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Seksueel wangedrag kan overal voorkomen, maar bij The Voice waren er wel risico’s. 

Medicatie afbouwen

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Na de depressie begint het afbouwdrama.

Mijn mooiste kerst

Illustraties voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Voor het tweede jaar op rij ziet kerst er anders uit, zonder grote familiebijeenkomsten of uitbundige nachtmissen. Om de herinneringen aan kerst als vanouds niet te laten verbleken, vroegen we Trouw-lezers over hun mooiste kerst. 

Spookboeken

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping. Veel schrijvers hebben op zolder een mislukt boek liggen. Waarom liep het zo jammerlijk stuk?

Jongeren in lockdown

Illustratie voor Dagblad Trouw, de Verdieping.